ПРЕС

Мртва трка на пазарот на недвижности и во 2014 година!

Lider MKОливер Димитровски, сопственик на Друштвото за маркетинг и промет со недвижности New way Limited,во интервју за Лидер прогнозира во која насока ќе се движи пазарот на недвижности во 2014 година... повеќе

NEW WAY LIMITED е избрана за членка на Водечките компании за недвижности во светот

on .

NEW WAY LIMITED, истакната компанија за недвижности која работи на Македонскиот пазар, е избрана за членка на организацијата на водечки компании за недвижности во светот или Leading Real Estate Companies of the World® во Чикаго, објави денеска Оливер Димитровски, сопственик и управител.

курир>>>

Можно поевтинување на становите?

on .

Оливер Димитровски од агенцијата „Њувеј“ вели оти се зависи од квантитетот и квалитетот на одземениот имот што ќе се понуди.

- Во минатото некои менаџери носеа одлуки...
... Буквар МК>>>

Ќе паѓаат цените на недвижностите

on .

Одлуката на Народната банка на Македонија да се намали вредноста на одземениот хипотекарен имот ако тој не се продаде брзо, ќе влијае на повеќе начини врз пазарот на недвижности ... Буквар МК >>>

Недвижноста е инвестиција со трајна капитална вредност

on .

ОЛИВЕР ДИМИТРОВСKИ, СОПСТВЕНИK НА АГЕНЦИЈАТА ЗА НЕДВИЖНОСТИ „ЊУ ВЕЈ ЛИМИТЕД“

Недвижноста е инвестиција со трајна капитална вредност

Може да кажеме дека вредноста на недвижностите кај нас  е потценета. За релативно мали пари може  да купите убава недвижност. Kога ќе сe исполни квотата на она што може да се изгради во Скопје и ќе нема каде повеќе да се шири, секој што ќе сака да дојде да живее тука ќе мора да купи недвижност во која некој веќе инвестирал.

Palma Mall видео МРТВ

Енергетски пасоши

Најважно е да го следиш својот пат и да не се откажуваш!

on .

Благодарение на својата упорност и непоколебливост во остварувањето на своите желби, Димитровски успеал да се испроба во неколку професии, од коишто научил многу, како за работата, така и за животот. 
Воден од ставот дека за да бидете успешни во кариерата, треба да имате визија каде сакате да се движите, тој успева правилно да ги насочи своите амбиции и денеска со задоволство да зборува за постигнатото досега... Капитал >>>

„Палма мол“ ќе ја раздвижи економијата во регионот

on .

Kако што вели Димитровски, Трговскиот центар располага со отворен и затворен паркинг, за близу 500 возила, што...
... Дневник Online>>>

Наскоро нова проценка на вредноста на становите

Да се купи денеска стан за многумина е невозможна мисија. Освен малите плати и тешко достапните банкарски кредити, граѓаните што сакаат да го решат станбеното прашање, особено во главниот град, се соочуваат и со цените на становите, кои не се намалија и покрај интензивната изградба на нови објекти.
... Економски Lider >>>

Оливер Димитровски - Радио интервју за МРТВ

on .

Тренд 24 Вести (економски магазин)